(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqolada logopediya fani maqsadi, metodi va tamoyillari yoritilgan. Logopediya nutqni buzulishlarini aniqlash, tahlil qilish va tuzatish boʻyicha ilmiy-amaliy yoʻnalishlardir. Faoliyat orqali yondashuv tamoyillari.Bolani dinamikida oʻrganish va rivojlanish tamoyillari.Maqolada kuzatish, eksperiment, diagnostika va analitik metodlar orqali nutq jarayonlarini o‘rganish usullari batafsil yoritilgan. Shuningdek, nutq nuqsonlarini bartaraf etish va oldini olishga qaratilgan tamoyillar ko‘rib chiqilgan.