(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellektning zamonaviy jamiyatdagi o‘rni, imkoniyatlari va xavflari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt texnologiyalari inson hayotining turli sohalarida keng qo‘llanilayotgani, masalan, sog‘liqni saqlash, ta’lim, ishlab chiqarish va xizmat ko‘rsatish tizimlarini samarali boshqarishda muhim ahamiyatga ega ekanligi yoritiladi. Shu bilan birga, ushbu texnologiyalar bilan bog‘liq xavflar – xususiylikning buzilishi, ishsizlik xavfi, sun’iy intellektning nazoratdan chiqishi kabi muammolar ham tahlil qilinadi. Maqolada mazkur imkoniyatlardan samarali foydalanish va xavflarni kamaytirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ham berilgan. Sun’iy intellektning to‘g‘ri boshqarilishi jamiyat rivojlanishiga katta hissa qo‘shishi mumkinligi ta’kidlanadi.