(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Surdopedagoglar – bu eshitish qobiliyati cheklangan o‘quvchilar bilan ishlashda ixtisoslashgan o‘qituvchilardir. Ularning kasbiy kompetensiyasini rivojlantirish, ayniqsa, imo-ishora va daktillash yordamida, maxsus ta’lim tizimining samaradorligini oshirishda muhim o‘rin tutadi. Ushbu tadqiqotda surdopedagoglarning imo-ishora tilini yaxshi o‘zlashtirishlari va daktillash usullaridan samarali foydalanishlari orqali o‘quvchilarga ta’lim berishdagi qobiliyatlarini mustahkamlashga qaratilgan metodologiyalar va yondashuvlar ko‘rib chiqiladi.Tadqiqotda surdopedagoglarning imo-ishora va daktillash tili vositalarini o‘rganish, ularni o‘quv jarayonida ishlatish va bu vositalarning kasbiy kompetensiyani qanday rivojlantirishi tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘quvchilarga yaxshi ta’lim berish uchun surdopedagoglarning bu tillarni bilishlari zarurligi hamda ularning o‘quvchilarga tegishli bilimlarni yetkazishda qanday muvaffaqiyatlarga erishishi ta’kidlanadi.