(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Házirgi kúnde mámleketimizde sóylewinde kemshiligi bolǵan balalar menen alıp barılatuǵın korrekciyalıq-pedagogikalıq hám tárbiyalıq isler alıp barıwda úlken itibar qaratılmaqta. Balalardaǵı sóylew kemshilikleriniń óz waqtında aldın alıw nevrologiyalıq, psixologiyalıq keselliklerdiń aldın alıwdan baslanadı. Insan sóylewi túsinikli hám mánili bolıwı ushın sóylew aǵzalarınıń háreketleri anıq hám durıs bolıwı kerek. Sóylewdiń normal iskerliginde psixologiyalıq, fiziologiyalıq mexanizmleri saqlanǵan boladı. Sóylew buzılıwları balanıń belgili bir til ortalıǵında qabıl etilgen sóylew iskerligi normal jaǵdayda isleytuǵın psixofiziologiyalıq mexanizmleriniń ázzilesiwine baylanıslı til normalarınıń buzılıwları menen belgilenedi.