(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda nikoh va oila marosimlarining 1920-yildan 2020-yilgacha bo‘lgan davrdagi tarixiy va antropologik o‘zgarishlari tahlil qilinadi. Sovet davrida urf-odatlarning ideologik cheklovlar bilan qayta shakllanishi, mustaqillikdan so‘ng milliy qadriyatlarning qayta tiklanishi, hamda XXI asrda globalizatsiya ta’siri ostidagi transformatsiyalar asosida marosimlar tarkibi, mazmuni va shakli o‘zgargani ilmiy asosda yoritiladi.