(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Bola huquqlari davlat himoyasida bo‘lishi har bir jamiyatning asosiy vazifalaridan biridir. Bolalar insoniyatning eng nozik, eng himoyaga muhtoj qatlami hisoblanadi. Ularning sog‘lom o‘sishi, ta’lim olishlari, o‘zini erkin ifoda eta olishlari va xavfsiz muhitda voyaga yetishlari davlat siyosatining markazida turishi lozim. Xalqaro Bolalar kuni nafaqat bolalarning huquqlarini yodga olish, balki ularni himoya qilish va qo‘llab-quvvatlashga doir mas’uliyatni yana bir bor ta’kidlaydi.