(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Mazkur maqolada IX–XI asrlarda faoliyat yuritgan Baytul-Hikma va Xorazm Ma’mun akademiyasining o‘zaro ilmiy hamkorligi yoritilgan. Ularning ilm-fan taraqqiyotidagi o‘rni, yetishgan allomalar, yaratilgan asarlar va zamonaviy tadqiqotlarga ta’siri tahlil qilinadi. Maqola tarixiy va ilmiy metodlar asosida tuzilgan bo‘lib, Sharq sivilizatsiyasi taraqqiyotidagi muhim jihatlarni ochib beradi.