(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqolada marketing jarayonlarida etika qoidalari va axloqiy tamoyillarning tutgan o‘rni atroflicha tahlil qilinadi. Zamonaviy bozor iqtisodiyoti sharoitida korxonalar mahsulotni targ‘ib qilish, iste’molchilarga xizmat ko‘rsatish va ularning e’tiborini jalb etishda turli marketing strategiyalaridan foydalanadi. Biroq bu strategiyalar har doim ham axloqiy me’yorlarga mos kelavermaydi. Ayniqsa, yolg‘on reklama, iste’molchini chalg‘ituvchi usullar, sun’iy talab yaratish kabi amaliyotlar marketing etikasi bilan ziddiyatga kiradi.