(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Oziqlanish inson salomatligining asosiy omillaridan biridir. Ayniqsa yurak-qon tomir tizimi uchun to‘g‘ri ovqatlanish hayot sifatini belgilaydi. O‘rta Osiyo xalqlari o‘ziga xos ovqatlanish madaniyati va an’analariga ega. Biroq, bu an’analar zamonaviy turmush tarzi va noto‘g‘ri odatlar bilan qorishib, ba’zan yurak-qon tomir kasalliklarining asosiy sababi bo‘lib qolmoqda. Ushbu referatda