(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Zamonaviy hayot ritmi, ayniqsa shaharlarda, odamlarni qulay va tez tayyorlanadigan ovqatlarga murojaat qilishga majbur qilmoqda. Bu sharoitda yarim tayyor mahsulotlar kundalik hayotimizda muhim o‘rin egallay boshladi. Biroq, bu mahsulotlarning salomatlikka, ayniqsa reproduktiv yoshdagi ayollar va homilador ayollar salomatligiga ta’siri muhim ilmiy va ijtimoiy masalaga aylangan. Yarim tayyor mahsulotlar — bu sanoat yo‘li bilan qisman tayyorlangan oziq-ovqatlardir. Ular iste’molchi tomonidan qisqa vaqt ichida pishirib yoki isitib tayyor holatga keltiriladi. Ular orasida muzlatilgan mantilar, konservalar, tez pishadigan makaronlar, burger kotletlari va boshqalar mavjud.