(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Мазкур мақолада немис ва ўзбек тилларида анималистик фразеологизмларнинг қиёсий таҳлили ва уларнинг лингвомаданий хусусиятлари келтирилган. Ҳайвон номи билан боғлиқ фраземалар қиёсланаётган тилларнинг маданий контекстидаги ўзаро ўхшаш ҳамда номутаносиблик хусусиятларини ўрганишга имкон беради. Ўрганилаётган фразеологизмларни яратиш учун асос бўлиб хизмат қилган тасвирлар яъни ҳайвонларга хос бўлган хусусиятлар қиёсий таҳлиллар орқали очиб берилган.