(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqolada nafas olish tizimini baholashda hamshiralik parvarishining ahamiyati yoritilgan. Nafas olish buzilishlari ko‘plab kasalliklarning dastlabki belgisi bo‘lishi mumkinligi sababli, hamshiraning bu boradagi bilim va ko‘nikmalari bemor holatini to‘g‘ri aniqlashda hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Nafas sonini aniqlash, auskultatsiya, perkussiya va palpatsiya usullarini to‘g‘ri bajarish orqali bemorning umumiy ahvolini baholash, erta tashxis qo‘yish va samarali yordam ko‘rsatish mumkin. Mavzu bugungi kunda tez-tez uchrab turadigan respirator kasalliklar fonida ayniqsa dolzarb hisoblanadi.