(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Мақола филология фанлари доктори, профессор, Республикада хизмат кўрсатган фан арбоби, Ҳамза номидаги давлат мукофоти лауреати, Ўзбекистан фанлар академиясининг академиги Матёқуб Қўшжоновнинг ўзбек адабиётшунослиги ва танқидчилигининг ривожига қўшган ҳиссаси, ўрни ҳақидадир. Унда олимнинг асар таҳлилида асл моҳиятни очиб беришдаги маҳорати, адабиётимизнинг таниқли вакилларининг асарларини бизга масмуман мукаммал тарзда етказилишидаги ўрни кенг ёритилган. Мақолани ўқиб, танқид ва таҳлил бадиий асар учун нечоғлик муҳим эканига амин бўлишингиз тайин.