(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu tezisda tijorat banklarida hisob siyosatini shakllantirish tartibining iqtisodiy mazmuni va xususiyatlari ko’rib chiqiladi. Tijorat banklari iqtisodiyotning muhim bo‘g‘ini va pul tizimining ajralmas qismi bo‘lganligi sababli maqolada buxgalteriya hisobi va hisob siyosatini shakllantirishga ta’sir etuvchi asosiy omillar belgilab berilgan. Tezisga ko’ra, bankning hisob siyosati bankning qimmatli qog’ozlar bilan passiv va faol operatsiyalariga nisbatan metodologiyaning elementlarini o’z ichiga olgan.