(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston ta’lim tizimida inkluziv ta’limni joriy etish jarayonida uchrayotgan asosiy muammolar tahlil qilinadi. Jumladan, moddiy-texnik baza yetishmasligi, maxsus pedagog va logopedlar yetishmovchiligi, o‘qituvchilarning tayyorgarlik darajasi, ota-onalar va jamiyatning psixologik tayyorgarligi hamda mavjud qonunchilikdagi ayrim kamchiliklar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xorijiy tajriba asosida O‘zbekiston sharoitiga mos yechimlar taklif etiladi. Maqola inkluziv ta’lim sifatini oshirish, maxsus yordamga muhtoj bolalarning to‘laqonli ta’lim olishini ta’minlash hamda ularning jamiyatga muvaffaqiyatli integratsiyasini qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.