(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Mazkur maqolada sensor integratsiya buzilishi bo‘lgan bolalarga mo‘ljallangan yangi o‘quv texnologiyalarining mazmuni va ularning amaliy samaradorligi yoritilgan. Tadqiqotda maxsus pedagogika va defektologiya sohalaridagi zamonaviy yondashuvlar asosida ishlab chiqilgan interaktiv metodlar, axborot-kommunikatsiya vositalari hamda multisensorli o‘quv muhitidan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilindi. Shuningdek, yangi texnologiyalar bolalarning ijtimoiy moslashuvi, kognitiv rivojlanishi va mustaqil faoliyat ko‘nikmalariga ijobiy ta’siri ilmiy asoslarda o‘rganildi. Olingan natijalar shuni ko‘rsatdiki, innovatsion o‘quv texnologiyalari individual yondashuvni kuchaytirib, ta’lim jarayonining samaradorligini sezilarli darajada oshiradi. Maqola maxsus ehtiyojli bolalarni qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan ta’lim tizimida qo‘llash mumkin bo‘lgan amaliy tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.