(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqolada qishloq xo‘jaligi korxonalarida kapital quyilmalari (capital investments) hisob-kitobi jarayonlari tahlil qilinadi, xalqaro normativlar va amaliy misollar asosida kapital investitsiyalarini tan olish, baholash, amortizatsiya, moliyaviy hisobotlarda aks ettirish kabi masalalar muhokama qilinadi. Polsha, Ukraina va Vyetnam misollaridan foydalanib, investitsiyalar darajasi, ularning ishlab chiqarish omillarining samaradorligiga ta’siri, hisob-analitik tizimdagi kamchiliklar ko‘rib chiqiladi. Xulosa qismida korxonalarda kapital investitsiyalarini hisoblash, nazorat va moliyaviy hisobotlarda aks ettirish uchun takliflar beriladi.