(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqolada ilgari surish vositalari (foregrounding) nazariyasi va uning adabiyotdagi o‘rni yoritiladi. Stilistikada foregrounding tushunchasi matndagi normadan og‘ish, kutilmagan badiiy vositalar, paradoks, tovush uyg‘unligi yoki semantik yangilik orqali o‘quvchining diqqatini jalb etish jarayonini anglatadi. Maqolada jahon adabiyoti (Shekspir va Joys) hamda o‘zbek adabiyoti (Navoiy va Cho‘lpon) namunalaridan misollar keltirilib, ular orqali foregroundingning badiiy-estetik ahamiyati tahlil qilinadi.