(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy boshqaruv tizimlarida sun’iy intellekt (SI) va katta ma’lumotlar (Big Data) texnologiyalarining o‘rni tahlil etiladi. Maqola doirasida SI va Big Data tushunchalari, ularning tashkilotlarda qaror qabul qilish jarayonlariga ta’siri, real hayotdagi qo‘llanilish holatlari, shuningdek, ushbu texnologiyalarni joriy etishda duch kelinadigan muammolar va ularni hal etish yo‘llari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, sun’iy intellekt va katta ma’lumotlar vositasida boshqaruv qarorlarini samarali qabul qilish imkoniyatlari kengayadi, bu esa resurslardan oqilona foydalanish va raqobatbardoshlikni oshirishda muhim omilga aylanadi.