(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston iqtisodiyoti barqarorligini ta’minlashda ekonometrik modellashtirishning ilmiy-nazariy asoslari, uning amaliy qo‘llanish imkoniyatlari hamda iqtisodiy siyosatni shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, makroiqtisodiy ko‘rsatkichlar o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni aniqlashda regressiya tahlili, panel ma’lumotlar modeli va vaqt qatori tahlilidan foydalanishning afzalliklari tahlil qilinadi.