EKISH MUDDATLARI VA MA’DAN O‘G‘IT ME’YORLARINI QAND LAVLAGINING BARGLAR SONI VA MASSASIGA TA’SIRI (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
O‘simlik hayotida eng muhim organlaridan biri –bu uning bargi hisoblanadi. O‘simlikda barglar nafas olish, oziqlantirish, moddalar almashinuvi va boshqa jarayonlarda bosh ijrochi vazifasini bajaradi. Shuning uchun ham o‘simlikda barglarning soni, ularning katta kichikligi, og‘irligi muhim ahamiyatga egadir. O‘simlikda o‘simlikni biologik potensialini to‘liq namoyon etishi uchun barglar asosiy o‘rinni egallab, barglarni to‘liq holda biologik ishlashi o‘simlik parvarishlash agrotexnikasiga bog‘liqdir. Ushbu maqolada ekish muddatlari va ma’dan o‘g‘it me’yorlarini qand lavlagining barglar soni va massasiga ta’siri haqida ma’lumotlar berilgan.