SHUKUR XOLMIRZAYEV VA HERMANN HESSE HIKOYALARIDA INSON VA TABIAT MUAMMOSI (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqola Shukur Xolmirzayev va Hermann Hesse asarlaridagi inson va tabiat munosabatlarini qiyosiy tahlil qilishga bagʻishlangan. Jumladan, maqolada tabiat tasviri, unda inson ruhiyatining ifodasi, inson va tabiat munosabatlarida umuminsoniy muammolarning aks etishi, tabiatning ruhiy poklanishga ta’siri masalalari muhokama qilindi. Shuningdek, har ikki yozuvchining ham tabiatga boʻlgan yondashuvidagi farqlar va umumiy jihatlari chuqur oʻrganilgan. Ularning badiiy usullari, tabiat tasviridagi badiiy-estetik funksiyasi tahlil qilindi.