KIMYO FANINI OʻQITISHDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqola kimyo fanini o‘qitishda innovatsion pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning ahamiyatini va samaradorligini tahlil qiladi. Maqolada o‘quvchilarga kimyo bilimlarini yanada samarali, qiziqarli va amaliy tarzda o‘rgatishda foydalaniladigan zamonaviy pedagogik metodlar, shu jumladan axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan, onlayn resurslardan va interfaol usullardan foydalanishning muhimligi ko‘rib chiqiladi. Innovatsion pedagogik texnologiyalarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning kimyo faniga bo‘lgan qiziqishlarini oshirish, ta’lim jarayonini interaktiv va shaxsiylashtirilgan qilish mumkin. Shuningdek, maqolada pedagogik texnologiyalarni amaliyotga tadbiq etishning o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi hamkorlikni mustahkamlashdagi roli ta’kidlangan.