XX ASRDA O‘ZBEKISTONDA TABIIY OFATLAR VA ULARNING IJTIMOIY HAYOTGA TA’SIRI: TARIXIY TAHLIL (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqolada XX asr davomida O‘zbekiston hududida yuz bergan yirik tabiiy ofatlar — zilzilalar, qurg‘oqchilik, ekologik inqiroz va suv toshqinlari tarixiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Mazkur ofatlarning ijtimoiy hayotga, aholi salomatligiga, migratsiya jarayonlariga va infratuzilmaga ko‘rsatgan ta’siri yoritilgan. Shuningdek, davlat tomonidan ko‘rilgan choralar, yordam va tiklash ishlari ham o‘rganilgan.