40 YILDAN OSHGAN MANAN ESKIRGAN TRANSFORMATORLARNI ELEKTR ISROFLARINI KAMAYTIRISH CHORA TADBIRLARINI ISHLAB CHIQISH (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqola Xonobod shahri elektr taʼminoti tizimidagi 40 yildan oshgan eskirgan transformatorlar sababli yuzaga kelayotgan elektr isroflarini kamaytirish masalalarini koʻrib chiqadi. Maqolada eskirgan transformatorlardagi elektr isroflarining asosiy sabablari tahlil qilinadi va ularning salbiy oqibatlari keltiriladi. Shuningdek, Xonobod shahri misolida elektr isroflarini kamaytirish boʻyicha kompleks chora-tadbirlar taklif etiladi.