COMSOL YORDAMIDA QUVURDAGI SUYUQLIK HARAKATINI MODELLASHTIRISH VA TAHLIL QILISH (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqolada COMSOL Multiphysics dasturiy muhitida quvurdagi suyuqlik harakati raqamli usulda modellashtiriladi va tahlil qilinadi. Suyuqlik oqimining tezlik, bosim, va oqim chiziqlari bo‘yicha taqsimoti ko‘rib chiqilib, 3D geometriyada Navye-Stoks tenglamalari asosida hisoblashlar amalga oshiriladi. Model tajriba natijalari bilan solishtirib baholanadi.