ZAMONAVIY URUSHLAR MAYDONI: KIBERHUDUDLAR VA DAVLATLARARO RAQAMLI TO‘QNASHUVLAR (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Zamonaviy urushlar maydoni an’anaviy jang maydonlaridan farqli o‘laroq, kiberhududlarda ham davom etmoqda. Davlatlararo raqamli to‘qnashuvlar axborot texnologiyalari orqali siyosiy, iqtisodiy va harbiy maqsadlarni amalga oshirish uchun yangi imkoniyatlar yaratadi. Kiberxavfsizlik, kiberhujumlar va raqamli razvedka vositalari orqali davlatlar o‘zaro raqobat olib boradi. Ushbu maqolada kiberhududlardagi raqamli to‘qnashuvlarning xususiyatlari, ularning zamonaviy urushlardagi roli va davlatlararo raqobatdagi ahamiyati tahlil qilinadi.