JAMIYATDA AYOLLARGA BO‘LGAN E’TIBORNING KUCHAYISHI (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda ayollarga nisbatan e’tiborning kuchayishi, bu boradagi tarixiy an’analar, mustaqillikdan keyingi huquqiy islohotlar va zamonaviy ijtimoiy siyosat asosida tahlil qilinadi. Maqolada ayollar huquqlarini himoya qilishga qaratilgan qonunlar, ularning siyosiy, iqtisodiy va madaniy hayotdagi faolligi, ta’lim va tadbirkorlikdagi ishtiroki yoritilgan. Shuningdek, ayollarning xalqaro maydondagi o‘rni, O‘zbekistonning gender tenglikni ta’minlash borasidagi tashabbuslari haqida fikr yuritiladi.