ISPAN TILINI CHET TILI SIFATIDA O‘RGATISHDA ZAMONAVIY METODLAR (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Mazkur maqolada ispan tilini chet tili sifatida o‘rgatishda qo‘llanilayotgan zamonaviy metodlar tahlil qilinadi. Ta’lim texnologiyalarining jadal rivojlanishi ispan tilini o‘rganish jarayoniga interaktiv, kommunikativ va multimediaviy yondashuvlarni keng tatbiq etish imkonini bermoqda. Tadqiqotda ayniqsa, raqamli platformalardan foydalanish, til o‘rgatuvchi o‘yinlar, madaniyatga asoslangan topshiriqlar, CLIL (Content and Language Integrated Learning) va task-based learning (vazifaga asoslangan o‘qitish) kabi metodlarning samaradorligi yoritiladi. Shuningdek, o‘zbek tilida so‘zlashuvchi o‘quvchilar uchun ispan tilining o‘ziga xos fonetik, grammatik va leksik xususiyatlarini o‘zlashtirishda zamonaviy metodlarning ahamiyati muhokama qilinadi.