TALABALARNING KREATIV MUSTAQILLIGINI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqolada talabalarning kreativ mustaqilligini shakllantirishda raqamli texnologiyalarning ta’limiy imkoniyatlari, ularning amaliy ahamiyati va samaradorlik darajasi tahlil qilinadi. Onlayn ta’lim vositalari, virtual muhitlar, multimedia resurslar, sun’iy intellekt va mobil ilovalar orqali talabalarni mustaqil izlanishga va ijodiy fikrlashga yo‘naltirishning usullari yoritilgan. Maqola talabalarda o‘z-o‘zini rivojlantirish, kreativ yondashuv va axborot texnologiyalaridan foydalana olish ko‘nikmalarini shakllantirishda raqamli texnologiyalar qanday rol o‘ynashini ko‘rsatib beradi.