IPOTEKA SHARTNOMASI BILAN BOG‘LIQ NIZOLARNING PROTSESSUAL HUQUQIY TABIATI (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Mazkur Ushbu tezis ipoteka shartnomasi bilan bog‘liq nizolarning fuqarolik sudlarida ko‘rilishining protsessual-huquqiy jihatlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Mazkur ishda ipoteka nizolarining protsessual tabiati, ya’ni ular qanday protsessual tartibda ko‘rilishi, qanday isbot vositalari taqdim etilishi, qanday protsessual huquqlar va majburiyatlar mavjudligi ilmiy-nazariy va amaliy asosda yoritiladi.