XORIJIY DAVLATLARNING KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHISH BO‘YICHA ILG‘OR TAJRIBALARI TAHLILI (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqola politsiya tizimida korrupsiyaga qarshi kurashishning ilmiy, huquqiy va siyosiy jihatlarini atroflicha tahlil qiladi, Daniya, Singapur, Gonkong, Buyuk Britaniya, Germaniya, AQSh, Norvegiya va Yangi Zelandiya kabi rivojlangan davlatlarning ilg‘or tajribalariga asoslanadi. Korrupsiya zamonaviy davlat boshqaruvi va ijtimoiy adolatga jiddiy tahdid soluvchi global muammo sifatida ko‘rib chiqiladi. Politsiya tizimida shaffoflik, hisobdorlik va mustaqil nazorat organlarining muhim roli yoritiladi. O‘zbekiston kabi rivojlanayotgan davlatlar uchun xalqaro standartlarni milliy qonunchilikka moslashtirish, mol-mulk deklaratsiyasi tizimini joriy etish, fuqarolar ishtirokini kuchaytirish va zamonaviy texnologiyalarni qo‘llash zarurligi ta’kidlanadi. Maqola kelajakdagi tadqiqotlar uchun ijtimoiy-madaniy omillar, sun’iy intellekt va blokcheyn kabi innovatsion yechimlarning korrupsiyaga qarshi kurashdagi samaradorligini o‘rganish yo‘nalishlarini belgilaydi.