KORPORATIV NIZOLAR BO‘YICHA SUDGA MUROJAAT QILISH TARTIBI VA DA’VONI TA’MINLASH CHORALARINING HUQUQIY AHAMIYATI (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu mavzu O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligida korporativ nizolarni hal qilish uchun sudga murojaat qilishni va da’voni ta’minlash choralarining qo‘llanilishini ilmiy jihatdan tahlil qilishga qaratilgan. Tadqiqotda da’vo arizasini tayyorlash, da’voni ta’minlash choralarini da’vo arizasining o‘zida keltirib o‘tish, sudga murojaat qilish muddatlari, talab qilinadigan hujjatlar va sud jarayonining asosiy bosqichlari ko‘rib chiqiladi.