AXBOROT-KUTUBXONA MARKAZLARIDA QIDIRUV TIZIMLARINI JORIY ETISH: ZAMONAVIY YONDASHUV VA AMALIY YECHIMLAR (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston axborot-kutubxona markazlarida zamonaviy veb-qidiruv tizimlarini joriy etish bo‘yicha ilg‘or tajriba, tizim arxitekturasi va foydalanuvchi ehtiyojlariga yo‘naltirilgan texnik va metodik yondashuvlar bayon etiladi. Muallif tomonidan ishlab chiqilgan amaliy loyiha asosida qidiruv tizimining funksional imkoniyatlari, raqamli kutubxona xizmatlarini avtomatlashtirish, sun’iy intellekt texnologiyalarini joriy etish orqali foydalanuvchi tajribasini oshirish yo‘llari keng tahlil qilinadi.