ТУРПНИНГ МУРОД НАВИНИ САҚЛАШ (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Турпнинг янги Мурод навини илдизмевасини сақлашга яроқлилиги назорат Андижон 9 ва Олтинкўл махаллийси навлари билан аниқланди. Барча наъмуналардаги вазн январ ойининг иккинчи ўн кунлигигача ўзгармади. Январ ойининг учинчи ўн кунлигидан бошлаб назорат Андижон 9 ва Олтинкўл махаллийси навларида умумий вазндан камайганлиги кузатилди. Феврал ойининг иккинчи ярмидан бошлаб 1 мартга қадар назорат 1 Андижон 9 навида 10,5% ва назорат 2 Олтинкўл махаллийси навида 12,0% умумий вазн камайганлиги кузатилди. Мурод навида эса бу кўрсаткич 3,5% ташкил қилди.