КУЗГИ БУҒДОЙНИНГ СУҒОРИШ ТАРТИБИ ВА УРУҒЛАРНИ БЕНТОНИТ ГИЛЛАРИ БИЛАН ҚОБИҚЛАШ МЕЪЁРИНИ АМАЛ ДАВРИ ДАВОМИЙЛИГИГА ТАЪСИРИ (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Мақолада Қашқадарё вилояти оч тусли бўз тупроқлари шароитида кузги буғдойнинг «Шукрона» ва «Турон» навлари уруғларини бентонит гилларининг 30 кг/т; 40 кг/т ва 50 кг/т (уруғ қобиқлаш) меъёрлари билан қобиқлашнинг, ўсимликлар амал даври давомийлигига таъсири таҳлил қилинган ва ўрганилган.