MOLIYAVIY HISOBOTLARNI XALKARO STANDARTLARGA TRANSFORMATSIYA QILISH MASALALARINING MOHIYATI (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu tezisda O‘zbekiston Respublikasi tijorat banklarida moliyaviy hisobotlarni xalqaro moliyaviy hisobot standartlariga (IFRS) muvofiqlashtirish masalalari yoritilgan. Transformatsiya jarayoni bank tizimida shaffoflikni oshirish, xalqaro moliyaviy bozorlarga integratsiyalashish va investorlar ishonchini mustahkamlashda muhim omil sifatida e’tirof etiladi. Tezisda transformatsiyaning bosqichlari, mavjud huquqiy asoslar, duch kelinayotgan muammolar hamda xalqaro tajribalar asosida takliflar tahlil qilinadi.