GANDBOL SPORT TURI ORQALI MAKTAB O‘QUVCHILARIDA CHAQQONLIK VA KOORDINATSIYANI RIVOJLANTIRISH (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Gandbol sport turi maktab o‘quvchilari orasida jismoniy tarbiya va sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda muhim o‘rin tutadi. Maktab yoshidagi bolalar uchun sport bilan muntazam shug‘ullanish nafaqat ularning jismoniy sog‘ligini mustahkamlashga, balki ruhi va intellektini rivojlantirishga ham xizmat qiladi. Gandbolning o‘ziga xosligi shundaki, u tezkorlik, chidamlilik, kuch va koordinatsiyani birgalikda talab qiladi. Bu esa o‘quvchilarning tanasini sog‘lom va bardoshli qilishga yordam beradi. O‘yin davomida yoshlar tez fikrlashni, tez mobil harakat qilishni va raqiblarning xilma-xil hiylalariga javob qaytarishni o‘rganadilar. Bularning barchasi maktab yoshidagi bolalar uchun muhim jismoniy va aqliy ko‘nikmalardir.