ESHITISHIDA NUQSONI BO'LGAN BOLALARNING SHAXS VA SHAXSLAR ARO MUNOSABATLARI VA ULARNI OILADA TARBIYALASH USULLARI (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqolada O’zbekistondagi eshitishida nuqsoni bo’lgan (kar- soqov ) bolalarni hayoti haqida fikrlar to’g’risida boradi. Surdopedagogika o’zi nima? Eshitish nuqsonining turlari, kelib chiqish sabablari qanday? ENB bolalarning tibbiy-pedagogik-psixologik va ijtimoiy adaptatsiya jarayoni. ENB bolalar huquqlari. ENB bolalar ta’limi hamda 2025-2026- o'quv yili dasturi qanday? Eshitish nuqsonini korreksiyalash qay tarzda olib borilayotganligi yoritiladi.