АЙРИМ ХОРИЖИЙ ДАВЛАТЛАРИНИНГ ТАЛОНЧИЛИК ЖИНОЯТИНИ ФОШ ЭТИШГА ОИД ИЛҒОР ТАЖРИБАЛАРИ ТАҲЛИЛИ (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Талончилик жиноятини фош этишда полиция органлари давлатнинг бошқа ҳуқуқни муҳофаза қилувчи органлари, жамоатчилик тузилмалари билан самарали ҳамкорлик қилишлари талаб этилади. Сабаби, талончилик жинояти бугун бутун дунёда жисмоний ва юридик шахсларнинг мол-мулкига, фуқароларнинг соғлиғи ва ҳаётига қаратилган энг хавфли қилмишлардан бирига айланмоқда. Ушбу фикрларни дунёнинг энг ривожланган давлатларида ўнлаб, ҳаттоки, юзга яқин аъзолардан ташкил топган жиноий гуруҳлар томонидан содир этилаётган талончилик жиноятлари билан асослаймиз.