PULMONOLOGIYA: REAL KLINIK AMALIYOTGA NAZAR (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Mazkur tezisda pulmonologiya fanining real klinik amaliyotdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Unda nafas olish tizimi kasalliklarini tashxislash, davolash va profilaktika qilishda zamonaviy tibbiy texnologiyalar, jumladan, kompyuter tomografiyasi, spirometriya va bronxoskopiya usullarining amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘pka kasalliklarini erta aniqlash va individual davolash yondashuvlari orqali bemorlarning hayot sifatini oshirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Ishda O‘zbekiston sog‘liqni saqlash tizimida pulmonologiya yo‘nalishining rivojlanish istiqbollari ham amaliy misollar asosida ko‘rsatib berilgan.