TEXNIK TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHDA SUN’IY INTELLEKT VA “DIGITAL TWIN” TEXNOLOGIYALARINING O‘RNI (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqolada muhandislik ta’limida texnik tafakkurni rivojlantirishda sun’iy intellekt (AI) va raqamli egizak (“Digital Twin”) texnologiyalarining o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli modellashtirish, virtual tajriba o‘tkazish va avtomatik tahlil vositalari talabalarning analitik va ijodiy fikrlashini kuchaytirishi asoslab berilgan. Shuningdek, texnik tafakkurni shakllantirish jarayonida sun’iy intellekt algoritmlarining o‘quv jarayoniga integratsiyasi samaradorligi yoritiladi.