THE ENVIRONMENTAL SIGNIFICANCE OF PRODUCING LEATHER FROM FISH SKINS (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Мақолада балиқ териси (айниқса Африка лаққаси, Clarias gariepinus) дан чарм олишнинг экологик аҳамияти ва саноат учун долзарблиги асосланади. Балиқ териси — ёнаки ресурс бўлиб, ундан фойдаланиш атроф-муҳитга чиқиндиларни тушишини камайтиради. Сутэмизувчи терисига нисбатан жун ажратиш босқичи талаб этилмайди, кимёвий материлар тури камайиб, материалнинг ўзига хос мереяси сақланади.