МАРКАЗИЙ ҚИЗИЛҚУМ ФОСФОРИТЛАРИ АСОСИДАГИ ФОСФАТ КИСЛОТАНИ ЭКСТРАКЦИЯ ЖАРАЁНИДА ОҲАКТОШ ЁРДАМИДА ТОЗАЛАШ ВА УНДАН СИФАТЛИ КОНЦЕНТРЛАНГАН ФОСФОРЛИ ОДДИЙ ЎҒИТ ОЛИШ (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Мазкур илмий-тадқиқот ишида таркибида кальций ва магнийфосфатлари бўлган юқори сифатли фторсизланган фосфорли оддий ўғит олиш мақсадида экстракция жараёнида оҳактош ёрдамида фтор ва сульфатлардан тозаланган ЭФК маҳсулоти ва уни буғлатилишидан олинган концентрланган кислотани табиий оҳактош хомашёси билан нейтраллаш жараёни натижалари келтирилган.