RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA TANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH IMKONIYATLARI (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu tezisda bugungi kunda o’quvchilarning tanqidiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishda raqamli texnologiyalarning o’rni tahlil qilinadi va shu bilan bir qatorda, tanqidiy fikrlash ko’nikmalarini shakllantirish o’quvchilarda o’z hayotiy pozitsiyasini egallashi uchun asosiy omillardan biri ekanligi ochib beriladi. Shuningdek, ushbu tezisda o’quvchilarning axborotni tahlil qilishi, boshqa manbalar bilan taqqoslashi, mustaqil qaror qabul qilishi hamda turli holatlarni subyektiv omillardan holi tarzda baholash qobiliyatini shakllantirishda interaktiv platformalar, onlayn resurslar va mobil ilovalarning ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotlar shuni ko’rsatadiki, raqamli texnologiyalardan to’g’ri va maqsadli foydalanish o’quvchilarning akademik yutuqlarini, muloqot qilish qobiliyatini, dars davomidagi faolligini hamda darsga ijodiy yondashuvini kuchaytirishda o’qituvchilarga katta yordamchi vazifasini bajaradi.