MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARI SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA MOLIYAVIY OMILLARNING AHAMIYATI (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalari faoliyatining samaradorligini oshirishda moliyaviy omillarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Ta’lim sifatini yaxshilashda barqaror moliyaviy ta’minot, resurslarni samarali taqsimlash hamda investitsion mexanizmlarning qo‘llanishi muhim omil sifatida ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, moliyaviy manbalarni diversifikatsiya qilish, davlat va nodavlat sektorlar hamkorligini kengaytirish, zamonaviy boshqaruv mexanizmlarini joriy etish orqali ta’lim tizimini modernizatsiya qilish imkoniyatlari yoritilgan. Maqolada iqtisodiy yondashuvlar va moliyaviy boshqaruvning ilg‘or tajribalari asosida samaradorlikni oshirish yo‘llari taklif etiladi.