(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
mazkur maqolada xalq og’zaki ijodi va yozma adabiyot munosabati, folklorga xos unsurlarning zamonaviy hikoyachilikda qo’llanilishi, ayniqsa, "Ot kishnagan oqshom", "Otamdan qolgan dalalar", "Bu dunyoda o’lib bo’lmaydi", "Oydinda yurgan odamlar" kabi asarlari bilan tanilgan Togay Murod o`zbek adabiyotida milliylik ruhni aks ettirdi. Mahoratli yozuvchi Isajon Sulton hikoyalari asosida tush motivi, miflarning poetik jozibasi ilmiy tahlil qilindi. Shuningdek, ijodkor uslubining shakllanishida xalq og’zaki ijodi namunalarining ahamiyati va ro’li nazariy jihatdan yoritildi.