(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2024)
Kaykovusning “Qobusnoma” asari Sharq madaniyatining ulkan yodgorligi “Asarda inson hayotiy faoliyatini qamrab oluvchi turli sohalarga oid falsafiy qarashlar mavjud bo`lib, shu jumladan nutq odobi masalalari xususida ham ibratli hikmatlar bayon etilgan. Shaxs hayotida so`zning, nutqning o`rni katta ekan, unga bo`lgan munosabat ham jiddiy masala hisoblanadi. Shu jihatlarni hisobga olgan holda, “Qobusnoma” asari ham so`z xususida” nutq madaniyati borasida umumjahon madaniyatining xazinasiga qo`shilgan ulkan hissadir. Sharqda notiqlik san`atining rivojlanishiga bu asarni o`ziga xos salmoqli o`rni mavjud.