(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2024)
Yil davomida, har qanday ob-havo sharoitlarida yo‘llardagi vtomobillar harakatlanishini ta’minlash uchun qatnov qismiga yo‘l to’shamasi quriladi. Yo‘l to‘shamasi bir necha qatlamdan iborat bo‘lib, transport vositalaridan tushadigan yuklamani qabul qilib, yo‘l poyi gruntiga taqsimlab berish uchun xizmat qiladi.Yo‘l to`shamasi avtomobil yo`lining , transport qismi bo`lib, ba`zida uning narhi yo‘l qurilishi umumiy narhining 70 % ini tashkil etadi. Yo‘l poyi sirtiga iqlim omillariga va transport g’ildiraklarining ta’siriga yaxshi qarshilik ko’rsatadigan materiallardan yotqiziladi. Yo’l to’shamalari yo’ldagi harakat miqdori vayuklamalarga mos mustahkamlikka, atmosfera omillariga qarshi turg’unlikka ega bo’lishi, avtomobillarning yuqori tezliklarda harakatlana olishi uchun ravon va g’ildirak bilan yaxshi ilashishi uchun g’adir-budir, emirilishga chidamli bo’lishi lozim.