(untitled) (International Conference on Economics, Finance, Banking and Management, 2025)
Ushbu maqola imo-ishora tili vositalarining surdopedagogik ta’limda kommunikatsiya va ijtimoiy integratsiyaga qanday ta’sir ko’rsatishini o’rganadi. Imo-ishora tili, eshitish qobiliyati cheklangan o’quvchilar bilan samarali muloqot o’rnatishning asosiy vositalaridan biri sifatida, ularning ta’lim olish jarayonini osonlashtiradi. Maqolada imo-ishora tilining surdopedagogik ta’limda o’quvchilarning akademik va ijtimoiy ko’nikmalarini rivojlantirishdagi o’rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, imo-ishora tili yordamida eshitish qobiliyati cheklangan bolalar jamiyatga integratsiyalashish jarayonida qanday qo’llanilishi va bu jarayonning ularning o’zini tutishi, o’zaro munosabatlar va ijtimoiy hayotga qanday ta’sir ko’rsatishi ko’rsatiladi. Maqolada surdopedagoglarning kasbiy kompetensiyasini rivojlantirishda imo-ishora tilini o’rganishning muhimligi va uning ta’lim tizimiga qo’shgan hissasi haqida ham so’z yuritiladi.